• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Foto_IES_fons.png
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

   

   
   

Qui hi ha en línia?  

Hi ha 120 convidats/des i cap membre en línia

   

Visites  

2864523
Avui
Ahir
Aquesta setmana
Darrera setmana
Aquest mes
Darrer mes
Tot
1586
3032
9098
2833197
55749
72933
2864523

22-06-2017 14:08
   

 

 

L'institut col·labora amb la campanya de prevenció d'incendis de la Xarxa Forestal amb dos cartells que ben aviat podreu veure als mostradors dels comerços sollerics.

Aquesta senzilla campanya publicitària és el resultat del compromís que el centre adquireix quan realitza alguna de les activitats gratuïtes organitzades per dita Xarxa social. I, com que el passat mes de novembre, alumnes de 1r i 2n de batxillerat van participar en una jornada de reforestació pensada per conscienciar els joves de la importància dels boscos i per fomentar la cultura del risc d'incendi, la Comissió ambiental ha decidit fer extensiva aquesta tasca de sensibilització de com n'és de perillós el foc a la població sollerica.

És per aquest motiu que els alumnes de 3r d'ESO que cursen l'assignatura d'Educació plàstica i audiovisual han elaborat uns atractius pòsters -emprant la tècnica del collage-, dos dels quals serviran per recordar a tothom que, durant els mesos d'estiu -de l'1 de maig al 15 d'octubre- el risc d'incendi és màxim i, per tant, no volem “Ni 1 foc al bosc!”

 

Ha arribat el final de curs 2014-2015 i la Comissió Ambiental vol aprofitar per repassar les activitats realitzades durant tot el curs.
Com ja és habitual hem realitzat la recollida selectiva de residus i hem mesurat el volum que han assolit. Els materials que s'han reciclat al centre durant el curs han estat els següents:

  • Paper: 1.011,38 Kg.
  • Plàstics i llaunes: 166 Kg.

Per completar aquesta activitat també hem dirigit a gestors de residus totes aquelles deixalles que havien de tenir aquesta destinació: fluorescents, tòners, oli...
Hem seguit amb una iniciativa del curs passat que és el concurs per triar l'aula més ecològica entre els diferents cursos i grups de l'IES que tenen aula fixa. Aquest concurs ha aconseguit conscienciar significativament tota la comunitat educativa i al final després d'haver superat revisions quinzenals han guanyat els alumnes de primer ESO C que tenien l'aula 111 i el seu tutor ha estat Vicenç Pérez . I també volem esmentar que el grup de quart d'ESO D ha quedat només a un punt dels guanyadors i per això, juntament amb el seu tutor Arnau Ramis, també els volem felicitar. Enhorabona als dos grups! També volem reconèixer l'esforç i la col.laboració dels altres grups. Moltes gràcies a tots.
Els últims anys hem aconseguit reduir el consum d'energia elèctrica extremant i practicant mesures més sostenibles malgrat que hàgim augmentat la superfície il.luminada de l'IES. L'últim any la gràfica experimenta una pujada perquè la cuina ha incorporat un nou forn amb molta potència i això ha fet inevitablement augmentar-ne el consum Tot i això, encara ens hem d'esforçar-més. El consum energètic ha estat els últims anys el que podeu veure a la zona superior del gràfic i a la zona inferior hi teniu indicada la facturació. Es pot fàcilment visualitzar que mai no havíem consumit tant poc i mai no havíem pagat tant.


La Comissió Ambiental des de principis del curs anterior va iniciar un conjunt de gestions amb la Conselleria per tal d'aconseguir la retirada de la uralita que hi havia instal.lada a l'exterior del edificis. Aquesta iniciativa va rebre el suport de la Direcció, el claustre de professors i també de tots els estaments educatius en el Consell Escolar. El curs va finalitzat i la Conselleria només havia enviat un tècnic a fer una inspecció. Aquest curs, afortunadament, acaba sense la presència d'aquests materials al centre. Les tasques de retirada de la uralita han estat complexes però ara podem gaudir d'un espai més saludable. També s'han seguit les gestions amb la Conselleria per mirar d'introduir al centre el consum d'energies alternatives. Fins el moment no hem tengut èxit.
Durant diferents moments del curs hi ha hagut distintes col·laboracions solidàries (Èbola, Massai, curses i berenars solidàries), sortides per la Serra de Tramuntana i finalment una bicicletada (alguns alumnes anaren també a peu) que servir per tancar un grapat d'activitats per potenciar l'ús de la bici com un transport sà i gens contaminant.
Aquí en teniu un mostra fotogràfica. També podeu trobar moltes més fotografies a la plana web del Club Ciclista Defensora Sollerense que ens ha ajudat en el disseny i la realització d'aquestes activitats.
Bon estiu i fins al següent curs.

El 28 de maig farem una diada ciclista a l'IES. Anirem al Port de Sóller en bicicleta i celebrarem al Parc de l'Infante Lois diferents activitats. Després tornarem al centre també en bicicleta. Una aposta pel mediambient.

 

mira els cartells que els alumnes de plàstica han elaborat per la diada:

picasa_albumid=6153873006308614977

picasa

El nostre institut està fent un esforç per reduir la despesa energètica, un esforç que es pot observar en l'evolució de les dades que mostra el següent gràfic:

Ha arribat el final de curs i la Comissió Ambiental vol aprofitar per repassar les activitats realitzades durant tot el curs.

Com ja és habitual hem realitzat la recollida selectiva de residus i hem mesurat el volum que han assolit. Els materials que s’han reciclat al centre durant el curs han estat els següents:

  • Paper: 714,3 Kg.
  • Plàstics i llaunes: 183,9 Kg.
  • Vidre: 24,5 Kg.

Per completar aquesta activitat també hem dirigit a gestors de residus totes aquelles deixalles que havien de tenir aquesta destinació: fluorescents, tòners, oli...

Per motivar l’alumnat i el professorat, hem iniciat un concurs per triar l’aula més ecològica entre els diferents cursos i grups de l’IES que tenen aula fixa. Aquest concurs ha aconseguit conscienciar significativament tota la comunitat educativa i al final després d’haver superat revisions quinzenals han guanyat els alumnes de tercer ESO A que tenien l’aula 203 i el seu tutor ha estat José Luis Daudén . Enhorabona! També volem reconèixer l’esforç i la col·laboració dels altres grups. Moltes gràcies a tots.

Els últims anys hem aconseguit reduir el consum d’energia elèctrica extremant i practicant mesures més sostenibles malgrat hem augmentat la superfície il·luminada de l’IES. Tot i això, encara ens hem d’esforçar-més. El consum energètic ha estat els últims anys el que podeu veure a la zona superior del gràfic i a la zona inferior hi teniu indicada la facturació. Es pot fàcilment visualitzar que mai no havíem consumit tant poc i mai no havíem pagat tant.


La Comissió Ambiental des de principis de curs ha iniciat un conjunt de gestions amb la Conselleria per tal d’aconseguir la retirada de la uralita que hi ha instal·lada a l’exterior del edificis. Aquesta iniciativa ha rebut el suport de la Direcció, el claustre de professors i també de tots els estaments educatius en el Consell Escolar. De moment el curs ha finalitzat i la Conselleria només ha enviat un tècnic a fer una inspecció. També s’han començat les gestions amb la Conselleria per mirar d’introduir al centre el consum d’energies alternatives.

El segon trimestre es va iniciar amb dues jornades de reforestació a la zona cremada de la Serra de Tramuntana gràcies al patrocini de l’empresa sollerica “Barcos Azules”. Aquesta sortida fou valorada pel professorat com a molt interessant i productiva. Hi assistiren alumnes de primer d’ESO i segon de Batxillerat. En podeu veure fotografies a continuació.

Per concloure el curs i en substitució de la Diada de la Serra de Tramuntana que altres anys s’ha celebrat al centre, la Comissió Ambiental amb l’ajuda dels Departaments de Ciències Naturals i Ciències Socials i alguns tutors han realitzat durant l’última setmana de maig dues sortides molt destacades amb han elaboració de material didàctic. Aquestes sortides han consistit en una passejada amb barca per la costa nord des de Sóller fins a Estellencs i amb una molt bona nedada a la Foradada. I la segona amb una visita al cim del Puig Major i la visita a les instal·lacions allà existents. S’han d’entendre les dues visites com una mostra de respecte i de valoració del que significa la Serra de Tramuntana com ha patrimoni de la humanitat Els cursos implicats han estat primers, segons i tercers de l’ESO. Aquí en teniu un mostra fotogràfica.

picasa_albumid=6030639024386738945

 

   

Estació Meteorològica  

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

   

 

   

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2017 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas