• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto amtllers joan.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

La Comissió Ambiental aquest curs ha estat formada pels professors següents: Gemma Serrano, Terean Sebastian, Cristina Celià, Margalida Ordines, Neus Muñoz, Miquel Àngel Pons, Antoni Nigorra i Brígida Vaquer.

Durant els mesos anteriors s’han realitzat més de 50 actuacions o activitats diferents referides als següents eixos temàtics del projecte annual: aigua, energia i canvi climàtic, residus, mobilitat, consum responsable i biodiversitat.

Algunes de les activitats han estat organitzades i realitzades per diferents persones de la comissió i altres han estat dissenyades comptant amb l’ajuda de recursos o professionals de fora del centre.

Algunes de les propostes dels cursos anteriors han tengut continuïtat el 2018-2019 però la majoria han estat de contingut nou. 

 

 

El dimarts 23 d'octubre alumnes de 2n de batxillerat i de FPB d'Aprofitaments Forestals anaren a fer una activitat de reforestació a la Comuna de Fornalutx, organitzada per la Comissió Ambiental. Aquí teniu una bona mostra fotogràfica de la jornada (clicau sobre la imatge per accedir a l'àlbum).

 

 

 

Els professors que n'han format part han estat: Cristina Celià, Joana Mª Lladó, Mª Nieves Muñoz, Antoni Nigorra, Margalida Ordines, Miquel A. Pons ,Gemma Serrano, Mª Antònia Soler, Aurora Torrens i Brígida Vaquer.

Les activitats duites a terme per la Comissió Ambiental durant aquest curs han estat diverses. La majoria d'elles han tengut un caràcter continuista com la repetició d'un projecte impulsat per la Conselleria anomenat Aps Serra de Tramuntana. Una bona part dels professors (Nieves Muñoz, Gemma Serrano, Mª Antònia Soler ,Toni Nigorra, Cristina Celià, Margalida Ordines, Miquel A. Pons i Brígida Vaquer) que formam la comissió hem participat molt activament en el nou projecte.

Per continuar amb les tasques iniciades en els cursos anteriors, els professors de la Comissió Ambiental amb col·laboració amb els alumnes, els conserges i una bona part del claustre han mantingut la recollida selectiva dels residus generats en el centre. Per això, a les aules s'ha organitzat setmanalment un sistema per buidar (com els cursos anteriors) els cubells de reciclatge. Aquesta activitat també es duu a terme al bar, biblioteca, sala de professors, direcció, consergeria, restaurant i fins i tot als passadissos, on tenim diferents cubells per recollir selectivament el paper i els envasos. Cal recordar que el centre utilitza des de fa molts anys els diferents gestors de residus per fer-se càrrec de totes les seves deixalles i evitar abocaments no desitjats.

Les dades resultants de tot aquest procés han estat comptabilitzades, grafiades i exposades, com també ho han estat les recollides de la neteja setmanal de patis i exteriors on s'ha intervingut per primer any amb els alumnes de batxillerat i cicles, que són els que tenen autorització per sortir del centre.

La comissió segueix vetllant perquè la utilització que fa el centre de distints recursos sigui el més sostenible i respectuosa possible. En aquest sentit seguim comprant paper reciclat, sembram plantes autòctones, minimitzam el consum i reaprofitam el paper, etc. Aquest curs s'ha iniciat la substitució progressiva dels fluorescents antics per uns de nous de led que tenen un consum menor d'energia elèctrica.

També hem continuat amb el concurs de l'Aula més Ecològica que pretén motivar els alumnes a tenir un comportament ambiental respectuós. Les periòdiques revisions donen com a guanyadors del curs 2017-2018 els alumnes de 1er ESO A situats a l'aula 102 i que tenien com a tutor Gemma Serrano.

Com cada any hi ha hagut una jornada de reforestació a la Comuna de Fornalutx feta pels alumnes de segon A i B de batxillerat complementada amb una conferència sobre “L'estat dels boscos a les Illes Balears” amb la finalitat de conscienciar sobre la greu problemàtica que genera la desaparició de la massa forestal. L'activitat es realitza amb l'ajuda de la Xarxa Forestal de Mallorca. Amb ells també hem desenvolupat un taller sobre els «Usos tradicionals del bosc» amb els alumnes de Tercer dESO i la impressió de tres cartells i punts de llibre per divulgar i conscienciar la ciutadania de «Ni un foc al bosc» amb l'ajuda dels professors de plàstica Ricard Andueza i Pau Moll i els seu alumnat. També, i amb la col.laboració de la regidura de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sóller, hem seguit sembrant arbres per fer una pantalla forestal que minimitzi l'impacte de l'edifici de l'IES i hem sembrat arbres a un carrer pròxim al centre. Els alumnes implicats han estat els de el grau mitja d'Aprofitaments Forestals.

Els alumnes d'Economia de primer de batxillerat i els alumnes de Geografia de segon de batxillerat han tengut l'ocasió d'escoltar una interessant conferència realitzada per Ángel Fernández (SECOD)

Les activitats solidàries aquest curs han estat dues recollides de roba, material escolar, productes de neteja, aliments, joguines es amb la col.laboració de Creu Roja, Serveis Socials i Fundació Deixalles i també un berenar i cursa solidària (organitzada pel departament d'Educació Física) que ens han possibilitat fer una important col.laboració amb la fundació Duchenne.

L'activitat més significativa ha estat l'organització d'una diada dedicada al medi ambient realitzada a finals del mes d'abril on s'han conjuntat esforços diversos i moltes activitats per tal de treballar des de diverses perspectives amb l'alumnat del centre la sensibilització i l'aprenentatge ambiental. Podeu trobar-ne informació a un altre espai d'aquesta web així com dels dibuixos i fotografies guanyadores.

Ni un foc al bosc!!

La Comissió de Mediambient del nostre institut ha promogut un concurs fotogràfic: "Fotografia de natura IES Guillem Colom Casasnovas". Està adreçat a l'alumnat del centre i es poden presentar les fotografies entre el 19 de març i el 13 d'abril de 2018. Consulta a continuació les bases del concurs.

   

PLANIFICACIÓ FEINA A DISTÀNCIA  

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

Estació Meteorològica  

   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2020 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas