• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto amtllers joan.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

Els membres de la Comissió Ambiental durant aquest curs 2016 - 2017 són:

Cristina Celià, Antoni Nigorra, Margalida Ordines, Vicenç Pérez, Miquel A. Pons i Brígida Vaquer.

Els sis professors que integram la Comissió Ambiental treballarem les àrees esmentades a continuació i consignades en el Projecte Ambiental del centre:

 1. Energia i canvi climàtic

 2. Residus

 3. Mobilitat

 4. Consum responsable

 5. Hort i jardí

 6. Biodiversitat

Com en els darrers anys, seguim realitzat i mesurant la recollida selectiva de residus a totes les dependències del centre (aules, sala de professors, consergeria, biblioteca, bar, cuina i menjador i també als espais exteriors). Així, durant el curs 14/15 hem reciclat 1703 kg de paper i 166 kg de plàstics i llaunes.

Per completar aquesta activitat també dirigim a gestors de residus totes aquelles deixalles que han de tenir aquesta destinació: fluorescents, tòners, piles, etc.

Al final del primer trimestre del present curs escolar, i gràcies als alumnes de cuina, s'han reutilitzat uns 20 litres d'oli per fer petites pastilles de sabó, que s'han repartit a l'alumnat -i de retruc a les famílies- com a original felicitació de Nadal.

Enguany, també, i gràcies a la implicació de les conserges, hem promogut i gestionat la reutilització de llibres de text a 1r de batxillerat. No podem obviar fer referència a l'èxit que el programa de reutilització de llibres té al nostre centre, al qual pertanyen gairebé el 90% dels alumnes de l'ESO (288 en total).

Seguim amb la iniciativa del curs passat del concurs per triar l'aula més ecològica entre els diferents cursos i grups de l'IES que tenen aula fixa. Aquest concurs té la finalitat de conscienciar tota la comunitat educativa de com és d'important i necessari tenir cura de l'entorn immediat. A final de curs, després de revisions quinzenals, es premia el grup guanyador i s'agraeix l'esforç i la implicació de tots els participants.

Els últims anys hem aconseguit reduir el consum d'energia elèctrica extremant i practicant mesures més sostenibles malgrat que hàgim augmentat la superfície il·luminada del centre. Un dels objectius del curs és disminuir l'actual consum energètic: cal que entre tota ens hi esforcem més!

El primer trimestre ha acabat amb les següents recaptacions en diferents activitats solidàries:

 • amb la campanya solidària de Nadal hem recollit més de 260 quilograms de materials i productes repartits de la següent manera: 143,83 kg de roba, 7,56 kg de sabates, 5,65 kg de material escolar, 12,83 kg de joguines, 53,19 kg de menjar, 24,3kg de material escolar, etc.;
 • amb la cursa solidària, 667 € que es lliuraran a l'ONG Save the chlidren; i
 • amb el berenar solidari, 472 € que s'ingressaran a la fundació Josep Carreras CONTRA LA LEUCÈMIA.

Els projectes pendents, dels quals anireu rebent informació, són diversos: concursos, repoblacions, bicicletada, tallers, xerrades sobre diferents temàtiques i a diferents nivells, etc.

 

 Si estau interessats a formar part del nostre equip de feina, posau-vos en contacte amb qualsevol de nosaltres. Tota col·laboració, per petita que sigui, serà benvinguda.

Moltes gràcies.A hores d’ara ja s’han realitzat o iniciat algunes d’activitats que tenen una important participació d’alumnes. Aquestes són les recollides, recomptes i reciclatge setmanal de paper i plàstics de totes les dependències del centre a més de la neteja periòdica de les zones exteriors.

A l’actualitat ja s’han realitzat dues sortides de repoblació d’arbres amb alumnes d’ESO i Batxillerat a la zona cremada, durant l’estiu anterior, de la Serra de Tramuntana que han consistit en dues sessions didàctiques i la corresponent sembra de pins.

Aquest curs ha començat un concurs entre les aules dels alumnes de primer a tercer d’ESO i alguns Cicles Formatius per determinar quin grup és el que aconsegueix tenir l’aula més ecològica. Les revissions es realitzen dos cops al mes i es publiquen els resultats. Ânim que hi haurà premi.

El Taller de Jardineria ha treballant de valent per instal.lar tot un grapat de papereres per destriar al pati el material de rebuig del reciclable. També ha dissenyat la distribució per les plantes i arbres que cada curs ens arriben del Centre de reforestació de Menut.

La Comissió Ambiental no és un grup de feina exclusiu per a professors. Per això aprofitam per fer una crida a tots aquells alumnes que vulguin sumar esforços a favor del medi ambient:

Si estau interessats a formar part del nostre equip de feina, posau-vos en contacte amb qualsevol de nosaltres. Tota col·laboració, per petita que sigui, serà benvinguda.

Moltes gràcies.   

PLANIFICACIÓ FEINA A DISTÀNCIA  

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

Estació Meteorològica  

   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2020 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas