• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto amtllers joan.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

Les dades de contacte amb el centre són:

c/ Avinguda Juli Ramis, 34, 07100 Sóller (Illes Balears)

Telèfon: 971 63 35 14

Fax: 971 63 32 18

email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Camí per arribar a l'institut en cotxe des de l'entrada de Sóller:

 

 

Observa el nostre centre des de l'aire:

Una breu història del nostre institut


El nostre institut té més de vint-i-cinc anys, quan pares i mares de 8è d’EGB d’aleshores demanaren la construcció d’un centre de BUP, si bé el Ministeri va optar, amb l’ajuntament, crear un Col·legi Municipal, que obrí les portes l’any 1975 al Casal dels Jardins, al carrer Moragues, a un edifici cedit per la Congregació de Germanes de La Caritat. Aquest Col·legi Municipal va rebre el nom de Guillem Colom Casasnovas, en honor a l’il·lustre paleontòleg solleric.

El primer curs s’hi varen matricular uns 85 alumnes distribuïts en dos grups. El segon curs, atès l’increment d’alumnat i la incapacitat d’acolliment dels Jardins, va fer que el Col·legi es traslladàs a Les Escolàpies on va romandre fins l’any 1983, en què es va traslladar a l’antic Institut de FP Joan Miró, el nostre actual IES de l’avinguda pintor Juli Ramis. Aquest centre o Col·legi Municipal funcionava gràcies a les aportacions de les famílies, fins que l’any 1987 es va convertir en un institut de BUP (l’antic Batxillerat Unificat Polivalent).

Per altra banda, el MEC havia creat al 1978 l’institut de Formació Professional Joan Miró, el qual també va sofrir un itinerari semblant al BUP, però amb la diferència que des del començament va ésser gratuït. Però a partir de 1983, fruit d’un conveni entre el MEC i l’Ajuntament de Sóller, el Col.legi Municipal Guillem Colom passa a cohabitar a l’edifici de l’IFP Joan Miró de l’avinguda pintor Juli Ramis. A més, el MEC va assumir també la meitat del professorat que impartia les classes, quedant la resta a càrrec de l’ajuntament. Així, amb la creació de l’Institut de Batxillerat l’any 1987, Sóller comptava amb les dues línies d’educació sorgides de la Llei General d’Educació de 1970, l’FP i el BUP, totes dues impartides en un mateix edifici però formant part d’instituts diferents.

Amb l’entrada de la LOGSE als anys noranta, els dos centres, que cohabitaven al mateix edifici, s’unificaren amb el nom d'IES Guillem Colom Casasnovas, i començaren la implantació experimenttal de l’ESO a partir del curs 1993-1994 i fins als nostres dies. La primera directora del creat Institut de Batxillerat Sóller, que després va adoptar el nom de Guillem Colom Casasnovas, va ésser la sollerica Catalina-Thomàs Cañellas Marquès.

   

PLANIFICACIÓ FEINA A DISTÀNCIA  

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

Estació Meteorològica  

   

   

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2020 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas