• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto amtllers joan.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

Per què aquesta guerra?

M'adreç a vosaltres, estudiants de l'institut, per aclarir-vos alguna cosa de la guerra, perquè pens que no us l'han explicada o no us l'han explicada molt bé.

En primer lloc, fa uns mesos, els Estats Units varen començar a bombardejar Síria per uns motius que no són clars. També Rússia va atacar el mateix país. Després de l'atemptat terrorista a París, França es va aliar amb els Estats Units per anar en contra de Síria. Dia 2 de desembre de 2015, David Cameron (ministre britànic) i la majoria del Parlament del Regne Unit van decidir aliar-se amb els seus “amics” francesos per atacar Síria.

Per què França no deixa de bombardejar Síria ara que sap que els terroristes de París eren francesos i belgues? No creieu que basta d'apuntar els yihadistes, que no és necessari? I després de França i el Regne Unit, Espanya i Alemanya,  els seguiran... Voleu bombardejar Síria? JO NO!

Els països en guerra no apunten a l'objectiu que diuen: els yihadistes, en realitat, els importen poc, el que cerquen és el control del petroli; i, a més a més, maten MILERS de persones innocents, destrueixen les ciutats, el país, el medi ambient i l'economia.

Vull dir que aquesta guerra és TOTALMENT INÚTIL i que si un dia teniu l'oportunitat d'acabar-la, no la tudeu: manifestau-vos posant cartells contra la guerra i demanant als vostres pares de votar en contra de la guerra.

En definitiva, aquest discurs és perquè entengueu i no oblideu que qualsevol pot començar, evitar o acabar un conflicte i que “les millors bregues són les que hem evitat” (paraules de Sun-Tzu, escriptor xinès, autor de l'Art de la guerra, i que apareixen a la pel·lícula The Karate Kid.

Lucas Pereira Ribes, alumne de 2n ESO B.

   

PLANIFICACIÓ FEINA A DISTÀNCIA  

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

Estació Meteorològica  

   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2020 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas