• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ametlers institut.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

PROJECTE COMÈNIUS

 

L'IES Guillem Colom Casasnovas participa en el projecte Comenius, en el que col·labora junt amb quatre altres centres de secundària i formació professional de França, Alemanya, Itàlia i Bèlgica. El tema del projecte gira al voltant del matrimoni i les noces. Al llarg de dos anys, tots els centres duran a terme una sèrie d'activitats per tal de treballar conjuntament aquest tema.

  

 

Enguany en el mes d’abril els alumnes de 3r de l’ESO han participat en un intercanvi amb Auch (França). Uns 21 alumnes d’aquest curs viatjaren al Sud de França per tal de practicar el seu francès i viure unes experiències inoblidables.

L’intercanvi va tenir lloc entre els mesos de març i abril. En un primer moment, els alumnes del nostre centre es desplaçaren fins a Auch i s’allotjaren a casa dels seus “correspondants”, és a dir, les famílies d’acollida. El primer, els alumnes varen visitar el centre i varen assistir a algunes classes, com de castellà o ciències naturals. El dia següent, un guia ens va fer descobrir alguns dels indrets més interessants d’AUCH. Aquí descobriren que a Auch es parla també l’occità que s’assembla molt al català.

Un altre dia vàrem tenir l’oportunitat de conèixer Toulousse, una ciutat meravellosa i plena de llocs interessants. Entre d’altres, vàrem visitar la “Galeria dels Il·lustres” a l’Ajuntament i el Museu d’Història Natural. Als alumnes els va cridar molt l’atenció l’imponent elefant dissecat que domina el hall del museu.

En un segon moment, els alumnes francesos ens visitaren. Després d’un periple, aconseguirem arribar a Sóller sans i estalvis. Aquí els esperaven els alumnes sollerics amb moltes ganes de disfrutar una setmana dels seus companys. Els francesos dedicaren tota la setmana a visitar diversos indrets de l’illa com, per exemple, les coves del Drach, Alcúdia, la Catedral de Palma, etc. El darrer dia, per concloure l’intercanvi ens reunirem tant famílies, professors i alumnes a l’institut per fer un sopar de comiat i agrair l’esforç i implicació de tots els participants a l’intercanvi.

picasa_albumid=6031754888030048449

El passat mes d’abril va tenir lloc la reunió del projecte Comenius “Le Mariage, toute une histoire” a la localitat de Rouen, França. Dos professors del nostre institut i 5 alumnes de 1r de Batxillerat varen tenir l’oportunitat de viatjar-hi per participar a les reunions i activitats del projecte.

Els alumnes, que s’allotjaren en famílies franceses, coincidiren amb alumnes dels altres centres participants en el projecte.

El primer dia, visitàrem el Lycée St. Marie Thérèse. Allà els alumnes dels diferents centres varen presentar el seu centre a la resta i varen tot el que havien fet relacionat amb el projecte. Dimarts els alumnes participaren a diferents tallers d’estètica i perruqueria. El dia següent visitàrem París. Després de pujar a la Torre Eiffel, ens dugeren a visitar altres indrets emblemàtics de la ciutat com les “Jardins de Tulleries” i el “Sacre Coeur”.

Finalment, el darrer dia celebràrem unes noces a Clères. Després d’un curt viatge en tren, anàrem fins a l’ajuntament on ens va rebre la batllessa. Allà, a la sala de noces, ens va explicar quins eren els tràmits per casar-se i vàrem simular una cerimònia oficial. Seguidament, caminàrem fins al parc de Clères. En el “château” del parc, havia de tenir lloc la sessió de fotos per tal de commemorar l’esdeveniment. Allà, durant tot un matí, alumnes d’estètica i perruqueria es varen dedicar a pentinar i maquillar als nuvis. Finalment, es posaren els vestits de nuvis i sortiren al jardí per fer la sessió de fotos. Si veieu les fotos, cal remarcar el coratge i valentia de les núvies a l’hora d’aguantar el fred que va fer aquell dia.

      

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2019 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas