• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto amtllers joan.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

L’IES Guillem Colom Casasnovas acaba d’estrenar un nou projecte d’intercanvi escolar Erasmus+ KA229 “Open Paths, Towards a Sustainable Future” en el que han pogut participar quatre alumnes i dos professors del nostre centre. El centre escollit per encetar el projecte ha estat l’escola pública de secundaria Rosendal Skole, un centre ubicat a Hobro, una localitat de la grandària de Sóller del nord de Dinamarca. 

Per part del nostre centre hi han participat quatre alumnes de 3r d’ESO: Joan García Marquet, Laura Martinez Plault, Marta Vicens Palou i Cristian Vidal Fernández; acompanyats pels professors Neus Muñoz i Ricard Andueza.

En el decurs de la setmana els alumnes han conviscut amb famílies daneses que els han acollit desinteressadament. A cada família hi havia almenys un fill/a de la mateixa edat i escola, amb qui han compartit moltes experiències fins al punt que s’han creat nous llaços d’amistat. Tant és així que l’últim dia va haver alguna llàgrima i molts abraços. Prest els “adéus” se van transformar en “fins aviat” i ja parlaven de quedar aquest estiu vinent.

 

Clica sobre la imatge per accedir a tot l'àlbum

Un any més, l'IES Guillem Colom Casanovas torna a participar a la nova convocatòria de beques Erasmus+ finançades per la UE.

Els destinataris són els alumnes de 2n dels CFGM de Cuina i gastronomia i de Gestió administrativa que vulguin realitzar part de la seva estada formativa a l'estranger.

Si clicau aquí, accedireu a la convocatòria i a la sol·licitud d'inscripció.

El 29 de novembre dos companys nostres faran una xerrada sobre la seva estada a l'estranger en el marc del programa ERASMUS +

 

 

 

Durant el curs 2016-2017, es va sol·licitar una beca Erasmus+ KA1 amb la voluntat de millorar la introducció de noves competències, habilitats i destreses en la dinàmica de l’institut per tal d’optimitzar l'oferta pedagògica, iniciar un procés d'internacionalització i fer del nostre centre una escola més atractiva. Enguany se'ns ha renovat aquesta beca i, per al curs 18/19, tenim previst sol·licitar la KA2 per a intercanvi d'alumnes.

La beca KA1, enfocada a la formació del professorat, està destinada a treballar en la implementació dels següents ítems articulats al voltant de la Serra de Tramuntana,  un tema que desperta molt d'interès tant dins com fora del centre:

 • Patrimoni cultural i natural
 • Educació per projectes
 • Aplicació de les noves tecnologies a l'educació
 • Competències lingüístiques.

Paral·lelament, i també durant el curs passat, l’IES es va inscriure en el programa del Consell de Mallorca “Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana”, que tracta els mateixos temes amb un enfocament més local i que involucra tot el centre en el programa.

La idea és treballar per projectes, elaborats transversalment, i que impliquin la majoria de departaments. Així, es realitzen activitats (dins i fora de l'aula), aplicant les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), que ens permeten elaborar documents digitals, que seran publicats en diferents plataformes i que facilitaran tant la col·laboració interdepartamental com la internacional, i, alhora, ens permetran assolir els objectius establerts.

De moment, gràcies a la beca KA1, s'han fet les següents activitats de formació destinades als docents:

 • Un curs de patrimoni cultural i natural en un espai Unesco, a Islàndia.
 • Dos cursos de formació TIC,  a les illes de Rodes i Lesbos (Grècia).
 • Un curs de formació per projectes, a Xipre.
 • Dues posicions de job shadowing, a Dinamarca i Cambridge, en centres on s'aplica l’e-learning -aprenentatge electrònic- i l'educació per projectes.

Per preparar i fer el seguiment de totes aquestes activitats relacionades amb l’Erasmus+, s'ha creat un equip de treball que avalua la feina aplicant criteris de qualitat.

Així doncs, tal i com ja hem avançat, l'objectiu últim, després de la consolidació de l'aplicació del programa durant el present curs escolar, és la sol·licitud de la beca KA2 a fi d’involucrar altres centres i alumnes estrangers en la tasca d’aprendre a través de l’entorn, en el nostre cas un entorn privilegiat: la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Amb la riquesa del nostre patrimoni com a fil conductor, obrim les portes a la internacionalització del centre i esperem trobar socis que ens ofereixin espais igualment constructius per a l'intercanvi i l'ampliació de l’aprenentatge. I és en aquest marc, i a partir de compartir experiències i de la diferència i la semblança amb l'altre, on els alumnes hauran d’aprendre, emprant la mateixa llengua comú, l’anglès, per aconseguir objectius comuns.

Alborg, Dinamarca

 

 

Reikiavik, Islàndia

 

 

Illa de Lesbos, Grècia

 

 

Nicòsia, Chipre

Els nostres alumnes de FP ja han tornat de la seva experiència durant un mes a la ciutat de Vicenza a Itàlia.

Han pogut realitzar durant aquest mes una part de les seva formació en centres de treball (FCT) en diferents empreses d'aquesta ciutat

Durant aquest mes han viscut una de les seves millors experiències de la seva vida, ja que s'han integrat dins un ambient totalment diferent el que poden trobar a Sóller i han conegut altres estudiants també espanyols que també realitzaven programes Leonardo Da Vinci en la mateixa ciutat.

Però no només ha estat feina el que han fet, també han pogut conèixer altres ciutats i la seva historia com Venècia, Verona, Florència i que segur s'enduran un gran record d'aquesta experiència viscuda.

Els alumnes que han participat en aquestes mobilitats Leonardo Da Vinci han estat:

 • Pep Bauçà Mora (Gestió Administrativa)
 • Sara Bergas Bautista (Cuina i Gastronomia)
 • Catalina Pons Burgos (Cuina i Gastronomi)
 • Adriana Carolina Rhenals Mendoza (Cuina i Gastronomia)
 • Joan Palou Tovar (Cuina i Gastronomia)
 • Jaume López Matas (Cuina i Gastronomia)
 • Miquel Àngel Fernández Romero (Cuina i Gastronomia)

picasa_albumid=6151628089507624945

   

PLANIFICACIÓ FEINA A DISTÀNCIA  

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

Estació Meteorològica  

   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2020 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas