• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto amtllers joan.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

L’IES Guillem Colom Casasnovas acaba d’estrenar un nou projecte d’intercanvi escolar Erasmus+ KA229 “Open Paths, Towards a Sustainable Future” en el que han pogut participar quatre alumnes i dos professors del nostre centre. El centre escollit per encetar el projecte ha estat l’escola pública de secundaria Rosendal Skole, un centre ubicat a Hobro, una localitat de la grandària de Sóller del nord de Dinamarca. 

Per part del nostre centre hi han participat quatre alumnes de 3r d’ESO: Joan García Marquet, Laura Martinez Plault, Marta Vicens Palou i Cristian Vidal Fernández; acompanyats pels professors Neus Muñoz i Ricard Andueza.

En el decurs de la setmana els alumnes han conviscut amb famílies daneses que els han acollit desinteressadament. A cada família hi havia almenys un fill/a de la mateixa edat i escola, amb qui han compartit moltes experiències fins al punt que s’han creat nous llaços d’amistat. Tant és així que l’últim dia va haver alguna llàgrima i molts abraços. Prest els “adéus” se van transformar en “fins aviat” i ja parlaven de quedar aquest estiu vinent.

 

Clica sobre la imatge per accedir a tot l'àlbum

A més dels alumnes de Sóller i els hostes danesos, en aquest intercanvi hi han participat alumnes dels altres centres socis del programa: Finlàndia, Portugal i República Txeca. Així s’han reunit un total de vint alumnes que han col·laborat en grups de treball per tal desenvolupar el projecte que ha durat tota la setmana. Per la seva banda, els professors acompanyants també han tingut un paper actiu dins el desenvolupament de les activitats i s’han integrat plenament en la vida diària de Rosendal Skole.

De fet, un dels motius pels quals la primera visita es feia a Dinamarca és perquè en aquest país ja fa molts anys que fan feina per projectes de tal forma que aquesta metodologia està totalment integrada en el seu currículum. Per la nostra banda, a l’IES Guillem Colom Casasnovas ja fa uns anys que hem introduït la feina per projectes. Aactualment un gran nombre de professors s’està formant en aquest sentit. La visita a la Rosendal Skole ha suposat aprofundir encara més els coneixements del professorat en aquest àmbit i ha permès viure en directe l’aplicació d’aquesta metodologia. 

La temàtica del projecte eren les energies netes. Cal recordar que a Dinamarca, per exemple, la meitat de l’energia prové d’aerogeneradors i que a més es comencen a desenvolupar cèl·lules d’hidrogen.

La setmana ha estat molt intensa, plena activitats, noves experiències, molt de parlar anglès i un ric intercanvi cultural.  El primer dia, per exemple, van haver de fer presentacions de la seva escola i país davant tota l’escola danesa, amb una audiència de més de 150 persones per torn. Després van fer un recorregut per les instal·lacions de l’escola i per últim van esbossar les primeres ideas de quin seria el seu projecte.

El segon dia van anar a visitar una planta d’hidrogen i una de fuel-cell (pila de combustible), on van veure com funcionaven els motors d’hidrogen.  També van visitar l’Energimuseet (museu de l’energia) on van poder rebre informació, experimentar amb diferents tipus d’energia i construir els seus propis models aerogeneradors en miniatura.

El dies posteriors, amb més recursos per treballar, ja van encetar de ple els projectes.  Van treballar en grups de cinc, amb un alumne de cada país. Els alumnes varen desenvolupar un total de cinc projectes: un cotxe d’hidrogen, una central hidroelèctrica, una casa amb plaques solars i dos aerogeneradors. Un cop finalitzats els projectes els diferents grups hagueren de presentar el projecte a la resta de companys i sobretot explicar què havien après i en què consistia el seu treball.

També van assistir a diferents activitats de tipo social i cultural, com la visita a Aarhus i el seu famós museu d’art contemporani AROS, dos sopars tots plegats a l’escola (un dels sopars el van cuinar els alumnes), activitats esportives i moltes altres.

Un canal de TV local (com IB3) i un diari (com el Diario de Mallorca), han donat cobertura a l’event i s’han interessat en el nostre projecte Erasmus+ Open Paths, Towards a Sustainable Future.

Ha estat una experiència inoblidable per l’alumnat, i com indica el nom del projecte, nous camins i ponts s’han obert per a ells, que ja sempre els acompanyaran i que sens dubte els faran créixer personalment.

Aquest és el quart any des que els projectes escolars d’ERASMUS+ van començar a l’IES Guillem Colom Casasnovas. De fet, el cicle de cuina compta amb un projecte Erasmus+ molt consolidat. Durant aquests anys, uns 15 professors han pogut gaudir d’estades formatives a l'estranger centrades en diferents temes: la feina per projectes, les TIC, educació al medi, rúbriques, la inclusió, la internacionalització del centre o el propi programa Erasmus+. Sense la formació rebuda i les experiències viscudes no hagués estat possible dur a terme el nostre projecte internacional. Un projecte que té l’alumnat com a focus principal.

La present mobilitat s'emmarca en el programa ERASMUS+ Open Paths, Towards a Sustainable Future. Es tracta d’un projecte europeu adreçat a centres educatius que està totalment subvencionat amb fons de l’UE. Aquest projecte, que ha estat dissenyat i coordinat per l’IES Guillem Colom Casasnovas, preveu un total de cinc mobilitats (viatges), a cada un dels països socis del projecte: Dinamarca, Portugal, República Txeca, Finlàndia i Espanya.  

A banda de les mobilitats, aquest projecte també inclou activitats locals. Per exemple l’IES Guillem Colom Casasnovas organitza un concurs de cases sostenibles, dins el tema comunitats sostenibles, tema principal de la visita a Sóller. A més, també s’organitzaran tallers i xerrades sobre sostenibilitat i altres temes relacionats amb el projecte.

La propera mobilitat serà a Portugal durant l’abril, i com a cada país, es treballarà un dels temes de l’Agenda 2030, en aquest cas “La Vida als Ecosistemes Terrestres”.

Podeu seguir el desenvolupament del programa a la pagina de Facebook (Open Paths. Towards a Sustainable Future ), o a l’Instagram. També podeu trobar articles al Facebook i a al nostre web (www.iessoller.com).

   

PLANIFICACIÓ FEINA A DISTÀNCIA  

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

Estació Meteorològica  

   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2020 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas