• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Foto_IES_fons.png
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

Dia 20 d’abril alumnes, professors i personal no docent del centre hem celebrat la festivitat de Sant Jordi, dia del llibre i de la rosa.

Durant les tres primeres hores de divendres, s'han dut a terme diversos tallers que han trencat la rutina diària i han transportat els alumnes a mons que, llegendaris o no, han condicionat la nostra història.

El tema de fons, «Sant Jordi: dia del llibre i de la rosa», ha servit com a punt de partida d’un original concurs que ha convertit les monòtones portes de les aules en espais que els diversos grups-classe han ornamentat amb les millors joies i originals lemes que inciten a gaudir de la lectura.

Clica damunt les miniatures per veure més imatges de les portes decorades i de la resta d'activitats de la diada.

 

Alumnes, tutors i professors d’ESO, FP i 1r de batxillerat s’han afanyat a decorar vint-i-una de les portes del centre, cosa que ha complicat seriosament la tasca del jurat -integrat per alumnes i professors. 1r ESO D, 1r GM ADMINISTRATIU i 1r ESO C són els cursos guanyadors que, dimecres que ve, 2 de maig, assaboriran el seu premi: un suculent berenar elaborat pels alumnes del cicle de cuina.

Els mites clàssics, que han transcendit el pas del temps i formen part de l´imaginari col·lectiu i de la nostra cultura, han marcat un segon bloc d’activitats entorn de personatges tan populars com Teseu i el Minotaure, Ariadna i el laberint o Dèdal i Ícar, entre d’altres. Així, professors dediferents departaments, engrescats pel de Llengües clàssiques,han treballat amb els alumnes aquests mites i les tasques resultants han conformat les etapes d’un circuit interactiu que ha servit per aproximar els estudiants al món de la mitologia i per veure i gaudir dels treballs realitzats pels seus companys.

Còmics, presentacions multimèdia, sopes de lletres, mots encreuats, jocs de taula: parxís, «Qui és qui»; audicions musicals (Lament d’Arianna, de Monteverdi), kahoots, històries... són algunes d’aquestes activitats.

I, tanmateix, tothom hi posa el seu granet d’arena: espectacles de cuina en directe duts a terme per alumnes i professors que ens han oferit canapès de garum i un deliciós pastís de formatge grec; cançons i poemes en francès; la recreació d’un laberint terrorífic i la paradeta de llibres que ha muntat Deixalles han acabat de completar la jornada.

Per tancar la diada, els cursos d’ESO han realitzat una sèrie de tallers, subvencionats per l’APIMA de l’institut. Els alumnes de primer d’ESO han fet un taller-gimcana sobre l'origen i l'evolució del llenguatge a través del temps; els de segon han glosat amb Mateu Xurí, un dels més rellevants exponents de la nova generació de glosadors mallorquins; els de tercer han descobert la pedra Rosetta i han practicat l’escriptura jeroglífica; i per als de quart, el departament de matemàtiques ha elaborat un curiós i engrescador taller de desencriptar missatges secretsamb l’aplicació d’operacions matemàtiques que els ha permès construir el següent missatge: «Diada de Sant Jordi 2018».

I ja fora del centre, esmentar que els alumnes de 2n de batxillerat, acompanyats pel professor de català Antoni Nigorra, han participat amb unes lectures al «Vermut literari» celebrat dissabte 21 als jardins de Can Prunera.

Feliç Sant Jordi!

          

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2019 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas