• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto amtllers joan.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

 

 

Durant el curs 2016-2017, es va sol·licitar una beca Erasmus+ KA1 amb la voluntat de millorar la introducció de noves competències, habilitats i destreses en la dinàmica de l’institut per tal d’optimitzar l'oferta pedagògica, iniciar un procés d'internacionalització i fer del nostre centre una escola més atractiva. Enguany se'ns ha renovat aquesta beca i, per al curs 18/19, tenim previst sol·licitar la KA2 per a intercanvi d'alumnes.

La beca KA1, enfocada a la formació del professorat, està destinada a treballar en la implementació dels següents ítems articulats al voltant de la Serra de Tramuntana,  un tema que desperta molt d'interès tant dins com fora del centre:

 • Patrimoni cultural i natural
 • Educació per projectes
 • Aplicació de les noves tecnologies a l'educació
 • Competències lingüístiques.

Paral·lelament, i també durant el curs passat, l’IES es va inscriure en el programa del Consell de Mallorca “Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana”, que tracta els mateixos temes amb un enfocament més local i que involucra tot el centre en el programa.

La idea és treballar per projectes, elaborats transversalment, i que impliquin la majoria de departaments. Així, es realitzen activitats (dins i fora de l'aula), aplicant les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), que ens permeten elaborar documents digitals, que seran publicats en diferents plataformes i que facilitaran tant la col·laboració interdepartamental com la internacional, i, alhora, ens permetran assolir els objectius establerts.

De moment, gràcies a la beca KA1, s'han fet les següents activitats de formació destinades als docents:

 • Un curs de patrimoni cultural i natural en un espai Unesco, a Islàndia.
 • Dos cursos de formació TIC,  a les illes de Rodes i Lesbos (Grècia).
 • Un curs de formació per projectes, a Xipre.
 • Dues posicions de job shadowing, a Dinamarca i Cambridge, en centres on s'aplica l’e-learning -aprenentatge electrònic- i l'educació per projectes.

Per preparar i fer el seguiment de totes aquestes activitats relacionades amb l’Erasmus+, s'ha creat un equip de treball que avalua la feina aplicant criteris de qualitat.

Així doncs, tal i com ja hem avançat, l'objectiu últim, després de la consolidació de l'aplicació del programa durant el present curs escolar, és la sol·licitud de la beca KA2 a fi d’involucrar altres centres i alumnes estrangers en la tasca d’aprendre a través de l’entorn, en el nostre cas un entorn privilegiat: la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Amb la riquesa del nostre patrimoni com a fil conductor, obrim les portes a la internacionalització del centre i esperem trobar socis que ens ofereixin espais igualment constructius per a l'intercanvi i l'ampliació de l’aprenentatge. I és en aquest marc, i a partir de compartir experiències i de la diferència i la semblança amb l'altre, on els alumnes hauran d’aprendre, emprant la mateixa llengua comú, l’anglès, per aconseguir objectius comuns.

Alborg, Dinamarca

 

 

Reikiavik, Islàndia

 

 

Illa de Lesbos, Grècia

 

 

Nicòsia, Chipre

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

   

Estació Meteorològica  

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2020 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas