• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ametlers institut.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

El passat mes d’abril va tenir lloc la reunió del projecte Comenius “Le Mariage, toute une histoire” a la localitat de Rouen, França. Dos professors del nostre institut i 5 alumnes de 1r de Batxillerat varen tenir l’oportunitat de viatjar-hi per participar a les reunions i activitats del projecte.

Els alumnes, que s’allotjaren en famílies franceses, coincidiren amb alumnes dels altres centres participants en el projecte.

El primer dia, visitàrem el Lycée St. Marie Thérèse. Allà els alumnes dels diferents centres varen presentar el seu centre a la resta i varen tot el que havien fet relacionat amb el projecte. Dimarts els alumnes participaren a diferents tallers d’estètica i perruqueria. El dia següent visitàrem París. Després de pujar a la Torre Eiffel, ens dugeren a visitar altres indrets emblemàtics de la ciutat com les “Jardins de Tulleries” i el “Sacre Coeur”.

Finalment, el darrer dia celebràrem unes noces a Clères. Després d’un curt viatge en tren, anàrem fins a l’ajuntament on ens va rebre la batllessa. Allà, a la sala de noces, ens va explicar quins eren els tràmits per casar-se i vàrem simular una cerimònia oficial. Seguidament, caminàrem fins al parc de Clères. En el “château” del parc, havia de tenir lloc la sessió de fotos per tal de commemorar l’esdeveniment. Allà, durant tot un matí, alumnes d’estètica i perruqueria es varen dedicar a pentinar i maquillar als nuvis. Finalment, es posaren els vestits de nuvis i sortiren al jardí per fer la sessió de fotos. Si veieu les fotos, cal remarcar el coratge i valentia de les núvies a l’hora d’aguantar el fred que va fer aquell dia.

      

PROJECTE COMENIUS “LE MARIAGE, TOUTE UNE HISTOIRE”

El projecte Comenius en el que col·labora l’IES Guillem Colom Casasnoves junt amb 4 altres Instituts de Secundària i Formació Professional d’Alemanya, França, Bèlgica i Itàlia gira al voltant del tema del matrimoni i les noces. Al llarg de dos anys, tots els centres duran a terme una sèrie d’activitats per tal de treballar conjuntament aquest tema. Així com a activitats inicial tots els centres han preparat una exposició on es presenten treballs diversos sobre l’organització de les noces, mapes conceptuals sobre el vocabulari, els diferents tipus de matrimonis existents a l’actualitat, les diferències entre els matrimonis d’abans i d’ara, etc.

L’exposició a l’IES va tenir lloc el passat divendres per tal de celebrar el dia de Sant Valentí. Així al bar de l’institut principalment s’hi ha instal·lat l’exposició que consta d’un mural amb molts dels treballs i pòsters elaborats, a més de projeccions de vídeo i de música relacionada amb aquesta temàtica. A més, també s’hi ha penjat les invitacions i decoracions elaborats expressament per a l’exposició.

Properament, una mostra del material elaborat viatjarà fins a Rouen on s’organitzarà una exposició col·lectiva. Per tal de representar el nostre centre, un grup de dos professors i 5 alumnes de 1r de Batxillerat estudiants de francès viatjaran fins allà. Els alumnes s’allotjaran en famílies durant la seva estada i participaran de les activitats relacionades amb el projecte.

L’objectiu final del projecte és anar investigant el món de les noces des de diferents punts de vista per tal d’elaborar un àlbum final que reculli totes les tradicions i particularitats de cada país que es materialitzarà en unes noces Comenius el mes d’abril de 2015.

 

 

SANT VALENTÍ 2014

Enguany el departament ha organitzat una exposició per Sant Valentí en el marc del Projecte Comenius: La Mariage, toute une histoire. Tots els alumnes del centre han treballat el tema de l'amor, les relacions i el matrimoni des de diferents punts de vista i en diferents llengües (català, castellà, anglès, francès i llatí). El centre neuràlgic de l'exposició va ser el Bar on es varen penjar tot el material elaborat (posters, invitacions a noces, etc.) i es varen projectar les presentacions Powerpoint. Tot amenitzat amb cançons relacionades amb l'amor.

 

Aquí teniu algunes de les presentacions elaborades pels alumnes.

PPT 1 - THE MEMORABLE DAYS

PPT 2 - THE WEDDING

PPT 3 - THE PERFECT WEDDINGS

PPT 4 - MY GRANDPARENT'S WEDDING

PPT 5 - THE STORY OF OUR GRANDPARENTS

PPT 6 - WEDDINGS

PPT7 - THE WEDDINGS

PPT 8 - THE PAST OF WEDDINGS 

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2019 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas