• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ametlers institut.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
 • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

Una vegada acabat el segon trimestre, els alumnes del segon curs de formació professional inicien les pràctiques en empreses, amb les quals es creen les habilitats necessàries per a la transició des de l'àmbit de l'educació i la formació al mercat laboral.  

Inclosa dins l’acció clau KA102 (mobilitat per a l'aprenentatge d'estudiants de formació professional) del programa ERASMUS+ “SÓLLER UN PASO HACIA EUROPA 2017-1-ES01-KA102-037546” -gestionat pel nostre centre i subvencionat per la UE-, una part d'aquesta formació serà realitzada pels estudiants del nostre institut a Itàlia.

Així doncs, tots els seleccionats, des de dia 18 de març fins al 18 d’abril, s’estaran Vicenza, ciutat de la regió del Vèneto, situada a 75 km de Venècia.

Per primer cop enguany, iniciam també les estades a Portugal; i serà a Guimaraes, a uns 50 km d’Oporto, on l’alumne Mateu Pons es desplaçarà per “treballar” a Le Babachris, el restaurant del cuiner solleric Christian Rullan.

Aquests projectes de mobilitat tenen com a objectiu oferir als alumnes d’FP de grau mitjà l'oportunitat de realitzar les estades formatives de qualitat en empreses europees i que aquestes els siguin reconegudes com a part del mòdul d'FCT. A continuació teniu els alumnes seleccionats:

Gestió Administrativa

Cuina i Gastronomia

Sílvia Fuster Hernández

Víctor Monge González

Arnau Pujol Colom

Miquel Lluís Salamanca

Xesc Bordoy Bonnín

Carolina Barzola Sueldo

Fede Vidal Arias

Mateu Pons

A la fotografia de l’esquerra podeu veure els alumnes becats; a l’altra, els acompanyen alguns dels companys que hi participaren l'any passat, que els han animat i explicat la seva aventura per terres italianes.

Erasmus2Erasmus1  Molta sort!

Dia de la Dona

El claustre de professors i el personal no docent de l’IES Guillem Colom Casasnovas fa un clam en favor dels drets de les dones i la igualtat d’oportunitats.

Avui, l’activitat acadèmica ordinària de l’institut s’ha vist alterada arran de la celebració de la Diada mediambiental, que, des de fa un parell d’anys, organitza la Comissió ambiental del centre.

Així doncs, alumnes i professors hem sortit de les aules i hem participat de diversos tallers i xerrades, tots ells enfocats, d’una manera o l’altra, a tenir més cura del medi ambient.

Aquí teniu algunes de les activitats i tallers que s’han realitzat al llarg de la jornada:

 • Hem construït casetes de fusta per a ocells, que després distribuirem per diversos indrets de la vall; hem après a fer sabó amb oli usat; ens han mostrat com fer compost i hem participat d’un interessant taller de llavors.
 • S’han dut a terme tallers de manualitats amb materials reciclats: hem elaborat objectes de ganxet amb bosses de plàstic; recipients per guardar llapis i altres objectes de decoració amb botelles de plàstic, capses de cartró d’ous, pots de vidre, CD, etc.
 • El punt dolç, l'han posat un taller de confitura de taronges amargues i un de pastisseria saludable.
 • Al laboratori, hem assistit a un interessant taller sobre el canvi climàtic.
 • Hem visitat una exposició interactiva sobre el medi ambient.
 • Hem comptat amb una exhibició forestal i una altra de Deixalles.
 • Al patí, els professors d’Educació física, ajudats pels alumnes de 1r de Batxillerat, han recuperat i organitzat tota una sèrie de jocs tradicionals.
 • Els alumnes de 2n de Batxillerat i del CFGM d’Administratiu han assistit a una conferència d’economia.
 • Els amants de la bicicleta han participat d’un taller en què els han donat una sèrie de consells mecànics per tal que ells mateixos puguin fer-ne el manteniment.
 • Per als manetes, hi ha hagut un taller de palets.
 • S’ha muntat un jardí flotant.
 • I, dirigits pels professors de plàstica, i gràcies a la col·laboració dels grups d’ESO, hem confeccionat un mural i una mandala gegantina.

Si clicau damunt les fotografies, podreu veure imatges de la jornada. 

  

Amb bates blanques i un posat de futurs científics i científiques,  podeu veure els alumnes del primer de batxillerat científic als laboratoris de la UIB ben concentrats en la realització d’unes pràctiques encaminades a esbrinar si el líquid incolor que tenen al davant és aigua pura o, al contrari, conté algunes substàncies dissoltes.

Clicau la imatge per accedir a la galeria.

D’èxit, podem qualificar el fet que tres alumnes de CFGM de Cuina i gastronomia hagin quedat finalistes de dos concursos per a joves cuiners.

D’una banda, en Joel Sampol i en George Badham han estat seleccionats per participar a la final del 3r certamen de verdures i Oli de Mallorca per a escoles de Balears, organitzat per l’ASCAIB (Associació de cuiners de les Illes Balears). La final se celebrarà a l’Escola d’Hoteleria de la UIB el proper 26 de febrer.

Per altra banda, na Carol Barzola disputarà, al costat de 17 estudiants més, la final del 3r Concurs Nacional d’Escoles de Cuina de Protur Chef 2019, que tendrà lloc els dies 15, 16 i 17 de març a l’hotel Protur Sa Coma.

Enhorabona i molta sort als tres finalistes!

IMG 2888

Subcategories

The latest news from the Joomla! Team
   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2019 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas