• modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/Capacalera_nova.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ametlers institut.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto_muntanyes.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/ies_aeria.jpg
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/foto dron blac i negre.JPG
  • modules/mod_lv_enhanced_image_slider/images/demo/aps_logo_gros.png

   

 XESTIB

  

   

   

   
   

Ha arribat el final de curs 2014-2015 i la Comissió Ambiental vol aprofitar per repassar les activitats realitzades durant tot el curs.
Com ja és habitual hem realitzat la recollida selectiva de residus i hem mesurat el volum que han assolit. Els materials que s'han reciclat al centre durant el curs han estat els següents:

  • Paper: 1.011,38 Kg.
  • Plàstics i llaunes: 166 Kg.

Per completar aquesta activitat també hem dirigit a gestors de residus totes aquelles deixalles que havien de tenir aquesta destinació: fluorescents, tòners, oli...
Hem seguit amb una iniciativa del curs passat que és el concurs per triar l'aula més ecològica entre els diferents cursos i grups de l'IES que tenen aula fixa. Aquest concurs ha aconseguit conscienciar significativament tota la comunitat educativa i al final després d'haver superat revisions quinzenals han guanyat els alumnes de primer ESO C que tenien l'aula 111 i el seu tutor ha estat Vicenç Pérez . I també volem esmentar que el grup de quart d'ESO D ha quedat només a un punt dels guanyadors i per això, juntament amb el seu tutor Arnau Ramis, també els volem felicitar. Enhorabona als dos grups! També volem reconèixer l'esforç i la col.laboració dels altres grups. Moltes gràcies a tots.
Els últims anys hem aconseguit reduir el consum d'energia elèctrica extremant i practicant mesures més sostenibles malgrat que hàgim augmentat la superfície il.luminada de l'IES. L'últim any la gràfica experimenta una pujada perquè la cuina ha incorporat un nou forn amb molta potència i això ha fet inevitablement augmentar-ne el consum Tot i això, encara ens hem d'esforçar-més. El consum energètic ha estat els últims anys el que podeu veure a la zona superior del gràfic i a la zona inferior hi teniu indicada la facturació. Es pot fàcilment visualitzar que mai no havíem consumit tant poc i mai no havíem pagat tant.


La Comissió Ambiental des de principis del curs anterior va iniciar un conjunt de gestions amb la Conselleria per tal d'aconseguir la retirada de la uralita que hi havia instal.lada a l'exterior del edificis. Aquesta iniciativa va rebre el suport de la Direcció, el claustre de professors i també de tots els estaments educatius en el Consell Escolar. El curs va finalitzat i la Conselleria només havia enviat un tècnic a fer una inspecció. Aquest curs, afortunadament, acaba sense la presència d'aquests materials al centre. Les tasques de retirada de la uralita han estat complexes però ara podem gaudir d'un espai més saludable. També s'han seguit les gestions amb la Conselleria per mirar d'introduir al centre el consum d'energies alternatives. Fins el moment no hem tengut èxit.
Durant diferents moments del curs hi ha hagut distintes col·laboracions solidàries (Èbola, Massai, curses i berenars solidàries), sortides per la Serra de Tramuntana i finalment una bicicletada (alguns alumnes anaren també a peu) que servir per tancar un grapat d'activitats per potenciar l'ús de la bici com un transport sà i gens contaminant.
Aquí en teniu un mostra fotogràfica. També podeu trobar moltes més fotografies a la plana web del Club Ciclista Defensora Sollerense que ens ha ajudat en el disseny i la realització d'aquestes activitats.
Bon estiu i fins al següent curs.

   

Traducir/Translate  

Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
   

   

   

 

   

 

   

Àrea Reservada  

   
Copyright © 2019 iessoller.com. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
© IES Guillem Colom Casasnovas