Imprimeix
Categoria principal o arrel: Comunicació
Categoria: Servei de Mediació
Vist: 1246

La Comissió de Convivència del nostre Centre, i en concret el seu Servei de Mediació, ha realitzat durant les darreres setmanes un curs amb la intenció de formar de nous mediadors.

picasa_albumid=5991638327639278225

 

 

Tot va començar amb la visualització d'un vídeo on se simula un acte de mediació, és a dir, la resolució d'un conflicte amb la participació dels mediadors que ajuden -mitjançant una sèrie de tècniques ben estudiades- a trobar una solució pactada entre els companys en qüestió.

Aquestes tècniques, apreses durant el curs, fan referència a la voluntarietat, a la confidencialitat i a la lliure presa de decisions que, en tot moment, han de presidir tots els actes de mediació.

Amb tota aquesta informació, una seixantena d'alumnes, majoritàriament de 1r i 2n d'ESO, s'han decidit a fer el curs. Les sessions, iniciades dia 12 de febrer, s'han allargat fins a dia 5 de març, data en què, amb l'ajuda dels mediadors ja més experimentats, es realitzaren simulacions completes per grups.

Una vegada acabades les sessions de formació, els alumnes que n'han completat com a mínim el 75% passen a ser considerats a tot els efectes mediadors en pràctiques. Així doncs, podran participar de les mediacions reals tot i que, durant aquest curs lectiu ho faran com a observadors i sempre acompanyats de mediadors més experimentats.

Enhorabona a tots aquests 25 valents i valentes que, amb la seva implicació, asseguren la continuïtat del servei de Mediació del nostre centre durant una sèrie d'anys:

Vicenç González

Dídac Méndez

Emma Amengual

Yen Duc Frau

Estefania Pava

Emmanuelle Pereira

Esperança Sellés

Marta Bejarano

Àngela Colom

Aina Colom

Noèlia Martínez

Fabian Popa

Joel Sampol

Immaculada Cuartero

Xisca Ferrer

Marc Martorell

Nofre Bisbal

Paula Bonnín

Diana Escobar

Caterina Estarellas

Estefania Feijoo

Joana Marcús

Margalida Raja

Patri Sánchez

Alan da Silva

Joan Morell Puig, coordinador de la Comissió de Convivència.